Boss Nextone

Pridané 17. 11. 2018, Autor: ePlay Hudobné nástroje

BOSS PREDSTAVUJE GITAROVÉ ZOSILŇOVAČE NEXTONE-ARTIST A NEXTONE-STAGE

Výkonové zosilňovače novej generácie s autentickým lampovým zvukom a charakterom, štyrmi voliteľnými typmi výkonových zosilňovačov a širokou škálou možností prispôsobenia zvuku

 

Hamamatsu, Japonsko, 15. november 2018 – BOSS predstavuje Nextone-Artist a Nextone-Stage – dva koncertné kombo gitarové zosilňovače s technológiou Tube Logic.Oba zosilňovače Nextone (vyslovuje sa ako „nex-toun“) sú kombináciou klasického lampového zvuku a charakteru a zvukovej rozmanitosti novej generácie. Poskytujú viacero kanálov a okamžitú zmenu zvuku prostredníctvom štyroch typov analógových výkonových zosilňovačov triedy AB, ktoré sa dajú prepínať na paneli.Zosilňovače Nextone sú vybavené aj praktickými modernými funkciami, ako sú napríklad, integrované efekty, dynamicky citlivé ovládanie výkonu a prispôsobenie zvuku pomocou softvéru Nextone Editor pre Mac a Windows.

 

Technológia Tube Logic, ktorú oceňujú gitaristi na celom svete, poskytuje skutočne výnimočný zvuk, charakter a odozvu reprodukciou komplexných interakcií lampových zosilňovačov v každom smere.Tento proces poskytuje aj cenné výhody pre súčasných hráčov vrátane väčšej spoľahlivosti, nižšej hmotnosti a bezúdržbovej prevádzky.Technológia Tube Logic je v zosilňovačoch série Nextone vylepšená, čím poskytuje prístup k ďalším funkciám prispôsobenia zvuku, ktoré sú pri klasických lampových zosilňovačoch nepraktické alebo ktoré nie je možné dosiahnuť.

 

Jednoduchým otočením ovládača na paneli môžu používatelia zmeniť celkový zvuk a charakter zosilňovača Nextone vďaka jedinečným vlastnostiam sekcie výstupných lámp 6V6, 6L6, EL84 a EL34.Každá sekcia ozvučuje celý obvod od vstupu až po výstup, čím sa vôbec prvýkrát dostali kompletné zvukové charakteristiky týchto štyroch klasických analógových výkonových fáz do jediného zosilňovača.

 

Zosilňovače Nextone sú vybavené aj efektmi Delay, Reverb a Tremolo, ktoré prinášajú koncertným gitaristom ešte väčšiu všestrannosť a praktickosť.Vďaka integrovanému ovládaniu výkonu si môžu hráči vychutnávať autentický nabudený zvuk pri akejkoľvek hlasitosti, či už hrajú doma, v štúdiu alebo na pódiu.

 

Oba zosilňovače Nextone sú vybavené dvomi kanálmi, Clean a Lead, prepínačmi Boost a Tone a trojpásmovým ekvalizérom a ovládaním funkcie Presence.Jednoduchým stlačením tlačidla môže používateľ zosilňovač prepnúť do špeciálneho režimu s variáciami zvuku štandardných kanálov Clean a Lead vyladenými z výroby.Hráči si môžu zvuk ďalej prispôsobovať pomocou intuitívneho softvéru Nextone Editor, kde môžu jemne ladiť odchýlky, poklesy, ekvalizér, efekty a ďalšie nastavenia tak, aby vyhovovali ich štýlu, technike a nastaveniam pedálov.

 

Pripojením voliteľného pedálového spínača GA-FC bude mať používateľ k dispozícii ovládacie centrum pre sekciu kanálov, funkcie Tone, Boost, efekty, hlasitosť pedála a ďalšie možnosti.Prípadne môže na ovládanie rôznych funkcií použiť až tri pedálové spínače série FS.K dispozícii je aj linkový výstup na priame odosielanie signálu do PA a výstup pre slúchadlá/nahrávanie na tiché cvičenie a zaznamenávanie.

 

Okrem komunikácie so softvérom Nextone Editor funguje USB konektor zosilňovača ako priame nahrávacie rozhranie pre DAW.Pomocou editačného softvéru sa dá nastaviť charakter priamo odosielaného zvuku na jedno z troch nastavení Air Feel, ktoré ponúka niekoľko zvukov kabinetov ozvučených mikrofónom.

 

Vlajkový model Nextone-Artist má 80 Wattov, model Nextone-Stage má 40 Wattov a o trochu kompaktnejší kabinet.Oba zosilňovače sú vybavené špeciálnym 12-palcovým reproduktorom.

 

Viac informácií gitarových zosilňovačoch Nextone-Artist a Nextone-Stage nájdete na stránke www.boss.info.

 

---------

 

Značka BOSS

BOSS je divíziou spoločnosti Roland. Za svoj legendárny status a priazeň gitaristov vďačí špičkovej kvalite a širokej ponuke produktov – kompaktné efektové procesory, multi-efektové procesory, digitálne rekordéry, rhythm machine, metronómy, ladičky a ďalšie