Boss KATANA MKII

Pridané 03. 10. 2019, Autor: ePlay Hudobné nástroje

BOSS PREDSTAVUJE SÉRIU GITAROVÝCH ZOSILŇOVAČOV KATANA MKII

Uznávaná séria Katana teraz s väčším počtom zvukov a funkcií a väčšou všestrannosťou

 

Hamamatsu, Japonsko, 3. október 2019 – BOSS predstavuje sériu gitarových zosilňovačov Katana MkII – novú generáciu uznávaných zosilňovačov série Katana. Zosilňovače Katana si získali svetové uznanie skvele vyváženou kombináciu viacerých vlastností: autentický lampový zvuk a charakter, integrované efekty BOSS, jednoduché prispôsobenie zvuku a výnimočná hodnota. Koncertné zosilňovače Katana MkII stavajú na zvukoch a funkciách, vďaka ktorým sa táto séria stala u hráčov tak obľúbenou. Ich základná platforma je však vylepšená o viac zvukov a efektov a ponúka väčšiu všestrannosť.

 

Séria Katana MkII zahŕňa tri kombo zosilňovače a samostatný zosilňovač. 50 W model Katana-50 MkII a 100 W model Katana-100 MkII sú vybavené špeciálnym 12-palcovým reproduktorom, 100 W model Katana-100/212 MkII má špeciálne 12-palcové reproduktory dva. 100 W model Katana-Head MkII možno pripojiť k akémukoľvek externému 8- alebo 16-ohmovému kabinetu a súčasťou jeho výbavy je aj integrovaný 5-palcový posluchový reproduktor na kontrolu zvuku a cvičenie.

 

Okrem piatich základných charakterov zosilňovača z pôvodnej série je model Katana MkII navyše vybavený novými zvukovými variáciami, ktorá poskytuje ešte širšiu paletu zvukových možností. Charaktery zosilňovača zahŕňajú všetko, od kryštálovo čistého clean zvuku až po moderné high-gain zvuky, a k dispozícii sú aj špeciálne zvuky optimalizované pre akusticko-elektrické gitary.

 

Zosilňovače Katana MkII sú vybavené piatimi simultánnymi kategóriami efektov, z toho tri sú z pôvodnej série. Nezávislé sekcie Booster, Mod, FX, Delay a Reverb sú z výroby vybavené troma variáciami v každej sekcii, takže na výber je 15 efektov. Pripojením k editačnému softvéru BOSS Tone Studio pre Mac a Windows získajú hráči mnoho ďalších možností: môžu si prispôsobiť sekcie s viac ako 60 rôznymi typmi efektov, môžu meniť ich poradie a omnoho viac. 

 

Okrem samostatného používania sa dá zosilňovač Katana MkII používať aj ako napájací zdroj pre predzosilňovač, modelovač alebo multiefekt. Po pripojení k vstupnému konektoru Power Amp na zadnom paneli sa automaticky prepne na výkonovú sekciu Tube Logic s možnosťou ovládania výkonu. Pomocou softvéru BOSS Tone Studio sa dá vstup optimalizovať pre rôzne nástroje prostredníctvom high-pass filtra a nastaviteľného gainu.

 

100 W modely Katana MkII sú vybavené novou funkciou Stereo Expand, pomocou ktorej sa dajú jednoducho prepojiť dva zosilňovače jediným obyčajným káblom. Používateľ môže ovládať všetky funkcie z hlavného zosilňovača Katana MkII pomocou stereo kompatibilných efektov, ako je napríklad Chorus, Delay, Reverb a iné, ktoré sa rozdeľujú do oboch zosilňovačov a poskytujú tak úžasne široké zvukové pole.

 

Softvér BOSS Tone Studio bol vyvíjaný spolu so zosilňovačmi Katana MkII. Má vylepšený vzhľad a niekoľko nových funkcií pre rýchlejšie nastavovanie. Cez softvér si môžu majitelia zosilňovačov Katana prvej generácie importovať svoje vlastné patche a využívať ich v zosilňovačoch Katana MkII.

 

Podrobnejšie informácie o sérii gitarových zosilňovačov Katana MkII nájdete na adrese www.boss.info.

 

---------

 

Značka BOSS

BOSS je divíziou spoločnosti Roland. Za svoj legendárny status a priazeň gitaristov vďačí špičkovej kvalite a širokej ponuke produktov – kompaktné efektové procesory, multi-efektové procesory, digitálne rekordéry, rhythm machine, metronómy, ladičky a ďalšie. Ďalšie informácie nájdete na adrese http://www.boss.info alebo priamo v obchode ePlay.